Reiki Behandelingen


Wat is reiki?

Reiki klinkt voor veel mensen als iets zweverigs, spannend en onbekend. Dat hoeft het niet te zijn. Reiki is simpel gezegd aanraking, lichaamscontact. Ons lichaam geeft en krijgt constant energie door. Met reiki versterken we dit natuurlijke proces door de handen op het lichaam te leggen en de aandacht naar specifieke lichaamsdelen te brengen. Dit geeft niet alleen een fijn en ontspannen gevoel, het kan zowaar blokkades in ons lichaam verhelpen.

We kennen allemaal wel uitdrukkingen zoals knikkende knieën of een brok in de keel hebben. Dit zegt ons dat we sommige emoties in ons lichaam kunnen voelen. Als je gestresst bent kan je een pijnlijke nek krijgen of hoofdpijn. In ons lichaam kunnen zich zelfs trauma's manifesteren. Ook positieve emoties kunnen zich manifesteren in ons lichaam, zoals vlinders in je buik als je verliefd bent. Dit kan erg mooi zijn.

 

Reiki kun je dus toepassen om te ontspannen, zoals bij een massage. Reiki kan ook therapeutisch werken wanneer er emotionele blokkades in je lichaam zitten. Dit kan zich uiten in klachten zoals pijn in de nek, knieën, rug etc. Maar dit kan zich ook uiten in depressie, burn-out of concentratieproblemen. Door de energie in het lichaam weer goed te laten stromen kunnen deze klachten verminderen en met de juiste begeleiding uiteindelijk zelfs verdwijnen.

 

De behandeling

Bij een Reiki behandeling lig je op de behandeltafel of zit je op een stoel als je dat fijner vindt. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plekken op het lichaam. Je hoeft tijdens de behandeling niks te doen, alleen voor de ervaring openstaan en het over je heen laten komen. Na de behandeling hebben we nog een gesprekje om de ervaring te bespreken. 

Reiki bestaat meestal uit meerdere behandelingen, zeker als je een specifieke klacht hebt. De meest effectieve manier is om de eerste week met 3 tot 4 behandelingen te beginnen, de week erop 2 tot 3 en daarna naar 1 keer per week. Dit is mijn advies en bespreken we in de intake. Als je geen specifieke klacht hebt en alleen reiki wilt voor de ontspanning, is dit natuurlijk niet nodig.