Yoga 


Yoga groepslessen

Bij Lotus geven wij drie verschillende soorten yoga. Hatha-yoga, yin yoga en power yoga. 

Hatha yoga

Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit oefeningen om de beheersing over de geest en vooral het lichaam te vergroten. Vanuit hatha-yoga zijn verschillende vormen yoga ontstaan zoals; ashtanga yoga, hot yoga en power yoga. Hatha focust zich op balans vinden tussen 'ha' en 'tha'. Ha staat voor de zon, het actieve en mannelijke. Tha staat voor de maan, het kalme en vrouwelijke. Hatha yoga is krachtiger dan yin yoga en minder zwaar dan power yoga. Het is hierin de perfecte middenweg. 

Yin yoga

Yin yoga is de rustigste vorm van yoga. Bij yin yoga houden we uitsluitend liggende houdingen een paar minuten aan. Op de achtergrond luistert u naar mooie muziek en komt u compleet tot rust. Deze vorm kan gecombineerd worden met een meditatie. Vergis u niet, dit betekent niet dat deze vorm makkelijker is dan de andere vormen. Door de houdingen langer aan te houden, kunt u nog verder komen en stretchen in de posities. Door deze vorm van yoga kunnen er zelfs emotionele blokkades loskomen. 

Power yoga

Power yoga, de naam zegt het al, is een vorm van yoga met veel kracht. Dit kan vergeleken worden met pilates. Het verschil tussen pilates en yoga is dat bij yoga altijd tijd wordt gemaakt voor rust en balans. Wanneer we alleen knallen, vergeten we soms ons lichaam te voelen en kan je verdwalen in je gedachtes. Door te ver willen gaan en prestatiedruk kunnen hierdoor blessures ontstaan. Power yoga zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft en goed luistert naar wat je lichaam aangeeft.  

Les op donatie basis

Wij vinden dat yogalessen voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Daarom kun je nu bij Lotus één les per week zelf bepalen wat je voor je les wilt betalen! 

De les op donatie basis kan elke week een andere yogastijl zijn, kijk hier wat voor les het deze week is. 

Privé yoga aan huis

Heeft u behoefte aan individuele begeleiding of is een groepsles niet voor u weggelegd?                                           

Maak dan een afspraak voor een privé les. We kijken samen naar wat u nodig heeft en op basis daarvan maakt uw docent een yogales op maat.                

De voordelen van een privéles zijn groot. U krijgt de volledige aandacht van de docent en dus alle nodige adjustments. De privélessen zijn ook mogelijk voor het hele gezin of een groepje vrienden. De les is altijd bij u thuis. 

Seniorenyoga

Zelfs als u op leeftijd bent is yoga mogelijk! Met de juiste aanpassingen maken wij voor u een fijne les. Dit kan stoelyoga zijn wanneer een staande les niet meer mogelijk is. Voor senioren zijn de voordelen van yoga groot. Het kan zijn dat u het grootste deel van de dag stil zit en dit kan zwaar zijn voor de gewrichten en spieren. Door subtiele bewegingen maken we uw lichaam weer soepeler en gezonder. Naast de beweging is het contact ook erg belangrijk. Wij horen te vaak dat senioren zich eenzaam voelen en daar willen wij verandering in brengen. Het contact tussen u en uw docent is dus erg belangrijk. 

Heeft u een vriend of vriendin die ook geïnteresseerd is, dan maken we er een kleine groepsles van. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op en dan zien we u snel voor een les bij u thuis!

Verzorgingshuizen 

Verpleeghuizen en verzorgingshuizen kunnen ook altijd contact opnemen voor een groepsproefles senioren yoga. Wij hebben een achtergrond in de thuiszorg en zijn van mening dat yoga een groot verschil kan maken in het leven in verzorgingshuizen. De lessen in verzorgingshuizen doen wij altijd met twee docenten, zodat er genoeg ruimte is voor individuele begeleiding. Naast de yoga oefeningen zorgen wij er voor dat we er een gezellige tijd van maken en maken graag nog een praatje met de bewoners.